fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Advocaat: ‘Asia Bibi vertrokken naar Canada’

KN Redactie 8 mei 2019
image

Asia Bibi heeft Pakistan verlaten en is met haar man vertrokken naar Canada. Dat laat haar advocaat Saif-ul-Malook weten.

De katholieke Asia Bibi zat bijna tien jaar in een dodencel nadat zij in 2010 ter dood veroordeeld werd op grond van Pakistans beruchte blasfemiewetten.

Bij haar kinderen in Canada

In januari bevestigde het Pakistaans Hooggerechtshof de vrijspraak van Asia Bibi. De katholieke vrouw werd vlak daarna vrijgelaten.

In Canada zouden Bibi en haar man zich hebben gevoegd bij hun kinderen. Bibi’s dochters waren eerder al naar Canada gevlucht, omdat de familie sinds haar vrijlating onophoudelijk werd bedreigd en opgejaagd.

 

“Wat een fantastisch nieuws! God zij gedankt: vele gebeden zijn verhoord! ”
- Europarlementariër Peter van Dalen

‘Fantastisch nieuws!’

Europarlementariër Peter van Dalen (CU-SGP) zegt persoonlijk van Bibi’s advocaat te hebben gehoord dat zij Pakistan had verlaten en naar Canada onderweg was.

“Wat een fantastisch nieuws! God zij gedankt: vele gebeden zijn verhoord! Moge Hij Asia, haar gezin en haar advocaat verder nabij zijn en zegenen”, zei Van Dalen in een reactie.

Ook liet hij weten verder te strijden tegen de blasfemiewetgeving in Pakistan en andere landen. “Het is hemeltergend onrecht dat er wetten zijn die zo vreselijk kunnen ingrijpen in de levens van gelovigen. Dat moet stoppen!”

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.