fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Doodgestoken Italiaanse priester wijdde leven aan de armsten

Hannah Brockhaus - CNA 16 september 2020
image
Priester Roberto Malgesini Foto: Il Settimanale della Diocesi di Como

Een 51-jarige Italiaanse priester is dinsdag dood aangetroffen nabij zijn parochie in de stad Como. Hij kwam door steekwonden om het leven, nadat een 53-jarige man uit Tunesië hem aanviel.

Roberto Malgesini stond bekend om zijn toewijding aan daklozen en migranten in het Noord-Italiaanse bisdom.

Bekende van de priester

De pastoor stierf in een straat in de buurt van zijn parochiekerk nadat hij dinsdagochtend rond 7 uur werd aangevallen. Hij liep daarbij verschillende steekwonden op, waaronder een in de nek.

Een 53-jarige man uit Tunesië bekende de steekpartij en gaf zichzelf kort daarna aan bij de politie. De man zou lijden aan een aantal psychische aandoeningen en was een bekende van Malgesini, die hem had laten slapen in een door de parochie gerunde daklozenopvang.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Beboet voor voeden mensen

Malgesini was coördinator van een groep die mensen in moeilijke situaties helpt. De ochtend dat hij werd vermoord, werd hij verwacht bij een ontbijt voor daklozen. In 2019 kreeg hij een boete van de lokale politie voor het voeden van mensen die in het portiek van een voormalige kerk woonden.

‘Hij beleefde het Evangelie’

Bisschop Oscar Cantoni bad dinsdag een rozenkrans voor Malgesini in de kathedraal van Como. “We zijn als bisschop en als Kerk trots op een priester die zijn leven voor Jezus heeft gegeven in de ’minsten’.”

Luigi Nessi, een vrijwilliger die met Malgesini samenwerkte, zei in de plaatselijke krant Prima la Valtellina dat de priester “een persoon was die dagelijks het Evangelie beleefde, op elk moment van de dag. Een uitzonderlijke uiting van onze gemeenschap”.

‘Ze begrepen zijn missie niet’

Roberto Bernasconi, directeur van de diocesane tak van Caritas, omschrijft Malgesini als “een zachtmoedig persoon”.

“Hij wijdde zijn hele leven aan de minsten, hij was zich bewust van de risico’s die hij liep”, aldus Bernasconi. “De stad en de wereld begrepen zijn missie niet.”

https://www.kn.nl/abonnementen/