<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

‘Goddeloos en onmenselijk’: Nigeriaanse priester komt om bij aanval op zijn pastorie

Courtney Mares - CNA 16 januari 2023
image
De Nigeriaanse priester Isaac Achi kwam op 15 januari om het leven nadat gewapende mannen zijn pastorie in brand staken. Foto: CNA, Bisdom Minna

Een katholieke priester is zondag om het leven gekomen nadat gewapende mannen zijn pastorie in Noord-Nigeria in brand hadden gestoken.

Het bisdom Minna meldt dat het lichaam van Isaac Achi op 15 januari is gevonden in het verkoolde parochiegebouw in het dorp Kafin Koro.

Hij stierf nadat de mannen om 3 uur ‘s nachts de pastorie hadden aangevallen. Een andere priester, Collins Omeh, wist te ontsnappen. Hij liep schotwonden op en wordt behandeld in een ziekenhuis.

‘Goddeloos en onmenselijk’

Alhaji Sani Bello Abubakar, de gouverneur van de deelstaat Niger waar de aanval plaatsvond, gaf de lokale veiligheidsdiensten opdracht de aanvallers te achtervolgen. Volgens de krant The Daily Post beschreef hij de aanslag als “goddeloos en onmenselijk”.

https://www.kn.nl/abonnementen/

“Dit is een triest moment. Als een priester op zo’n manier wordt gedood, betekent dit dat we niet veilig zijn. Deze terroristen zijn de weg kwijt. Er zijn drastische maatregelen nodig om een einde te maken aan dit voortdurende bloedbad”, aldus de gouverneur.

Verklaring bisdom

Achi was behalve pastoor ook voorzitter van zijn lokale afdeling van de Christian Association of Nigeria (CAN).

“Moge de ziel van zeer eerwaarde pater Isaac Achi en de zielen van alle overleden gelovigen in volmaakte vrede rusten”, schreef het bisdom Minna in een verklaring die werd gedeeld door het Nigeria Catholic Network.

https://www.kn.nl/donaties/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.