fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Italiaanse priester al een jaar vermist in Niger

KN Redactie 19 september 2019
image
De Italiaanse priester Pierluigi Maccalli was elf jaar actief als missionaris in Niger. Foto: missioniafricane.it

De Italiaanse priester Luigi Maccalli werd een jaar geleden ontvoerd in Niger. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de missionaris. 

Op 17 september vorig jaar drongen acht bewapende mannen de slaapkamer van Maccalli (57) binnen en namen hem met zich mee. Zijn familie en vrienden hebben geen idee of de priester nog in leven is en waar hij momenteel verblijft. 

Geen contact, geen losgeld geëist

Kort na zijn ontvoering deden geruchten de ronde van Maccalli naar buurland Burkina Faso zou zijn gebracht, waar jihadisten zich schuilhouden in bosgebieden. Er is echter nooit losgeld geëist. Daarnaast hebben zijn ontvoerders tot op heden niet van zich laten horen.

‘Snelle, gecoördineerde aanval’

De katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (KiN) sprak vorig jaar over een snelle, gecoördineerde aanval op de priester. “De ontvoerders waren bekend met de verplaatsingen van Maccalli en hadden hem als slachtoffer gekozen”, zei pater Mauro Armanino van de Sociëteit van de Afrikaanse Missies (SMA) in Niger, in gesprek met KiN.

Armanino woonde op slechts een paar meter afstand van die van Maccalli. 

Elf jaar actief

De priester was tot op het moment van zijn ontvoering al elf jaar actief in het zuidwesten van Niger, een Afrikaans land dat deels ten zuiden van de Sahara ligt.