fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Spaanse Kerk leeft mee met vermiste peuter Julen

Francesco Paloni 17 januari 2019
image
Reddingswerkers zijn er nog niet in geslaagd de peuter Julen uit de diepe put te bevrijden. Foto: bisdom Málaga

Het bisdom Málaga nodigt zijn gelovigen uit te bidden voor de peuter Julen, die op zondag in een honderd meter diepe put viel. De reddingsactie voor het kind is nog in volle gang. 

“Op deze angstige momenten nodigen wij de inwoners van Málaga uit om te bidden voor de redding van de kleine Julen”, zo staat in een door het Zuid-Spaanse bisdom uitgegeven verklaring. 

De tweejarige Julen viel zondag in een diepe put toen hij aan het spelen was. Zijn ouders hoorden hem na de val nog huilen. Gisteren vonden reddingswerkers haar van het kind in de smalle waterput. Het is nog niet duidelijk wanneer de reddingswerkers de plek zullen kunnen bereiken waar het kind vastzit. Ook is niet bekend of de peuter nog leeft. Het tragisch ongeval houdt heel Spanje in zijn greep. 

Spontane gebedswake

Maandag organiseerden enkele buren van de ouders van Julen een spontane gebedswake in een nabijgelegen parochie. “We baden ongeveer een uur lang samen om de redding van Julen, opdat hij weer gezond thuis mag komen”, vertelt pastoor Gerardo Martinez. 

Volgens de priester bracht de gebedswake een groot aantal mensen bijeen. Ook buiten de wake om ziet Martinez veel mensen zijn kerk binnenkomen om te bidden voor de peuter. “Ze steken een kaarsje voor hem aan. Er komen meer mensen dan gewoonlijk. Bijna iedereen vraagt om de voorspraak van de Maagd van de Carmen, tot wie er in deze wijk veel devotie is”, aldus de priester.

Ouders verloren een kind

Ook de pastoor van de H. Johannes van het Kruis-kerk in dezelfde wijk nodigt gelovigen uit om voor Julen en zijn ouders te bidden. “Ik ken het gezin en ik weet wat zij hebben doorstaan in de laatste jaren. Ik voel me met hen verbonden en vraag iedereen om op eigen wijze zijn of haar solidariteit te tonen”, zegt priester Rafael Vivanco. 

De ouders van Julen verloren in 2017 hun driejarige zoon. Het kind stierf door een plotselinge hartstilstand. 

Julens vader zei woensdag tegen Spaanse media nog hoop te hebben op een succesvolle redding van zijn zoon. “Wij hebben een engel die gaat helpen om hem zo snel mogelijk levend eruit te halen.”