<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Spaanse mars voor het leven trekt meer dan 100.000 mensen

Catholic News Agency 28 juni 2022
image
Ruim honderdduizend Spanjaarden woonden zondag de mars voor het leven bij in Madrid. Foto: neosespaña.es

Meer dan 100.000 personen deden zondag mee aan de Mars voor het leven in de Spaanse hoofdstad Madrid. De menigte demonstreerde onder meer tegen een verregaande verruiming van de abortuswetgeving die de Spaanse regering wil doorvoeren.

Het evenement werd georganiseerd door verschillende pro-life organisaties en vond plaats in het centrum van Madrid.

‘Debat nog niet voorbij’

Tijdens een toespraak zei Jaime Mayor Oreja, lid van pro-life organisatie Neos, dat het afwijzen van abortus in de VS betekent dat het debat over de waarde van het leven nog lang niet voorbij is. “Wij zullen meer dan tevoren aanwezig, verenigd en actief zijn.”

“Het is essentieel om de christelijke wortels van onze maatschappij te mobiliseren en te verdedigen ten aanzien van meedogenloze sociale wanorde. We zijn hier niet vandaag omwille van een debat over het verleden, maar om bewustzijn te creëren en ons voor te bereiden voor het debat in de toekomst”, voegde Oreja toe.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Krachten bundelen

Volgens Josep Miró, coördinator een andere Spaanse pro-life organisatie, dient de mars “om de maatschappij van het leven op te bouwen en een nieuwe toekomst waarin we samen de krachten kunnen bundelen voor ons gezamenlijke doel”.

Carmen Fernández de la Cigoña, directeur van het instituut voor gezinsstudies aan de Madrileense CEU-universiteit, stelde dat de Spaanse autoriteiten mensen willen doen geloven dat het moreel gerechtvaardigd is dat zestienjarige meisjes een abortus kunnen plegen, zonder dat hun familie daarvan op de hoogte is, “degenen die het meest om hen geven”.

Abortuswet

De hervorming van de Spaanse abortuswet is op 17 mei goedgekeurd door de Spaanse ministerraad. Het wetsvoorstel houdt in dat meisjes van 16 en 17 zonder ouderlijke toestemming een abortus moeten kunnen laten plegen. Het wetsvoorstel moet nog langs het Spaanse Congres voor een debat en een stemming. Indien het wordt aangenomen, zal het voorstel vervolgens in de Senaat worden behandeld.

De la Cigoña zei dat de regering de werkelijkheid wil veranderen door te stellen dat “vermoorden goed en barmhartig is” en  “zorgen, bidden en helpen van mensen in nood, slecht”.

“Je kunt niet beslissen wie er moet leven of sterven en de maatschappij daartoe dwingen. Elk leven telt.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.