<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Vaticaan schenkt China honderdduizenden mondkapjes tegen corona

Junno Arocho Esteves - CNS 4 februari 2020
image
Een man in Jiujiang draagt een mondkapje. Het Vaticaan schonk honderdduizenden mondkapjes aan drie Chinese provincies die door het coronavirus zijn getroffen. Foto: CNS Photo - Thomas Peter, Reuters

Het Vaticaan heeft honderdduizenden mondkapjes geschonken aan verschillende Chinese provincies die getroffen zijn door de uitbraak van het dodelijke coronavirus.

Tegenover Catholic News Service bevestigde de Vaticaanse persdienst op 3 februari een artikel uit de Chinese krant The Global Times. Daarin stond dat het Vaticaan sinds 27 januari 600.000 tot 700.000 mondkapjes naar China heeft gestuurd.

Gezamenlijk initiatief tegen coronavirus

“De mondkapjes zijn bestemd voor de provincies Hubei, Zhejiang en Fujian”, aldus de persdienst. “Het is een gezamenlijk initiatief van het Bureau voor Pauselijke Liefdadigheidswerken en de Chinese Kerk in Italië, in samenwerking met de Vaticaanse apotheek.”

Volgens de Global Times zei de Chinese priester Vincenzo Han Duo, vice-rector van de Pauselijke Urbaniana Universiteit, dat de donatie mogelijk werd gemaakt met behulp van kardinaal Konrad Krajewski, de pauselijk aalmoezenier.

Kapjes werden gratis naar China gevlogen

De kapjes zijn betaald door het Vaticaan en Chinese christelijke gemeenschappen in Italië. Luchtvaartmaatschappijen, waaronder China Southern Airlines, vlogen de kapjes volgens de krant gratis naar China.

“Ik hoop dat de voorraden zo snel mogelijk de plaatsen bereiken waar ze nodig zijn, zodat mensen die aan de ziekte lijden de bezorgdheid van de Heilige Stoel kunnen voelen. De hele wereld staat zij aan zij om het virus te bestrijden”, aldus Han.

Paus bidt voor slachtoffers coronavirus

Paus Franciscus betuigde tijdens zijn angelustoespraak op 26 januari zijn medeleven met de slachtoffers van het virus. Hij sprak toen ook zijn steun uit voor inspanningen om de verspreiding ervan te bestrijden.

“Moge de Heer de overledenen ontvangen in zijn vrede, de families troosten en de grote toewijding van de Chinese gemeenschap ondersteunen, die al klaar staat om de epidemie te bestrijden”, aldus Franciscus.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.