fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Buitenland

Venezolaanse kardinaal hoopt dat Maduro aftreedt

KN Redactie 30 januari 2019
image
Venezolanen protesteren tegen president Nicolas Maduro tijdens een demonstratie op 23 januari Foto: CNS

De emeritus-aartsbisschop van Caracas hoopt dat president Nicolas Maduro gehoor geeft aan de oproep van paus Franciscus en de macht neerlegt in Venezuela.

Kardinaal Jorge Urosa zegt in gesprek met ACI Prensa dat het presidentschap van Maduro “absoluut schadelijk” is geweest voor het Venezolaanse volk. “Ik hoop dat Maduro, die altijd ingaat tegen het woord van de paus, gehoor geeft aan diens oproepen en de macht neerlegt”, aldus de kardinaal.

Vreedzame oplossing

Volgens Urosa voelen de Venezolaanse bisschoppen zich gesteund door paus Franciscus. Die zei tijdens de terugreis vanuit Panama, waar vorige week de WJD plaatsvonden, bezorgd te zijn over “het bloedvergieten” in Venezuela. Franciscus pleitte voor een rechtvaardige en vreedzame oplossing voor de huidige crisis en riep de regering van Maduro op de mensenrechten te respecteren.

Geen contact met regering

Volgens kardinaal Urosa hebben de Venezolaanse bisschoppen al geruime tijd geen contact met de regering van Maduro. “Wij blijven openstaan voor contact, maar omdat wij kritisch zijn ten opzichte van een regering die Venezuela heeft geruïneerd en vele mensen schade heeft toegebracht, zoekt men geen contact met ons”.