<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Chicago: priester bekent samenwerking met maffiabaas

KN Redactie 13 april 2016
image
Foto: iStock

Een priester uit Chicago heeft bekend een inmiddels overleden maffiabaas te hebben geholpen met het verbergen van zijn vermogen.

Priester Eugene Klein, een voormalig gevangenisaalmoezenier, legde die bekentenis maandag af in een rechtbank in Chigago.

Hij stond daar terecht wegens samenzwering. De openbaar aanklager heeft de maximale straf van vijf jaar gevangenis geëist tegen de priester.

Stradivarius

Klein bekende wijlen Frank Calabrese, een beruchte maffiabaas, te hebben geholpen om zijn vermogen en bezittingen uit handen te houden van de overheid.

Frank Calabrese zou de gevangenisaalmoezenier onder meer verteld hebben waar hij een Stradivarius-viool had verborgen met een vermeende waarde van achttien miljoen dollar.

Getuigenbescherming

In de rechtbank kwam maandag ook naar voren dat de priester de maffiabaas had geïnformeerd over de verblijfplaats van diens broer, Nicholas Calabrese.

Nicholas Calabrese zat op dat moment in een getuigenbeschermingsprogramma omdat hij had getuigd tegen enkele kopstukken uit de misdaadwereld in Chicago. Door die informatie te geven, bracht de priester Nicholas Calabrese “in groot gevaar”, stelde de openbaar aanklager in de rechtbank.

13 moorden

De maffiabaas stierf in 2012 in gevangenschap. Hij zat vast voor betrokkenheid bij dertien moorden. (CWN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.