<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Chrisma-Mis Brussel afgelast

KN Redactie 22 maart 2016
image
(foto: Wikipedia)

Na de aanslagen in Brussel heeft het aartsbisdom Mechelen-Brussel de voor dinsdagavond voorziene Chrisma-Mis afgelast.

Deze kan om “voor de hand liggende veiligheidsredenen” niet plaatsvinden, deelden aartsbisschop Jozef de Kesel en hulpbisschop Jean Kockerols mede. Mgr. Kockerols had de H. Mis in de Sint-Michiel en Goedelekathedraal, waarbij een keer per jaar de oliën voor doop, vormsel en ziekenzalving gewijd worden, zullen leiden.

Gebed

Beide bisschoppen benadrukten “geschokt en verbijsterd” te zijn door de gebeurtenissen van vandaag. Zij riepen op tot gebed voor de gedode slachtoffers en hun nabestaanden. (KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.