fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Christelijke zangeres Kinga Bán overleden: ‘De dood is niet het einde’

KN Redactie 7 mei 2019
image
Foto: www.kingaban.nl

De christelijke zangeres Kinga Bán is maandag op 37-jarige leeftijd overleden. Bán, die vooral bekend was als leadzanger van de band Sela, laat een man en drie kinderen achter.

Bán leed sinds 2013 aan borstkanker. Ondanks verschillende chemokuren ging haar gezondheid in de laatste maanden verder achteruit, schrijft EO-visie.

Bán begon al jong met zingen en maakte als kind graag muziek in de kerk en op school. Na de havo ging ze naar het conservatorium. Deze opleiding rondde ze in 2005 cum laude af. Bán was tussen 2008 en 2017 leadzangeres van de populaire christelijke band Sela. De Nederlandstalige muziek wordt naast veel Nederlandse protestante gemeentes en ook in katholieke parochies gezongen.

Begin 2017 bracht ze haar eerste soloalbum uit, getiteld Uit Liefde. Op dit album stonden liederen voor haar man, kinderen, ouders en zussen. De zangeres maakte het album om haar nabestaanden iets mee te geven na haar overlijden. Onlangs verscheen ook een kinder-cd met liedjes die ze samen met haar kinderen schreef.

Volgens EO-visie sprak Bán vrijmoedig over de dood. “De aarde is een tijdelijke verblijfplaats en de dood is niet het einde. Mijn leven met God gaat verder.” Ze verlangde naar haar hemelse Vader. Zoals ze zelf zei: “Er wacht zoiets moois op me in de hemel.” (Bron: EO-visie)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21