fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Christenvriendelijke moslim in Glasgow vermoord

KN Redactie 26 maart 2016
image
Asad Shaw, als moslim vermoord om een paaswens. (foto: Facebook)

Asad Shah, de geliefde uitbater van een buurtsuper in Glasgow, is donderdag op straat doodgestoken door een andere moslim.

Dit gebeurde kort nadat hij een wens voor “Goede Vrijdag en een gelukkig Pasen” aan “mijn geliefde christelijke land” op zijn facebookpagina had gezet. De politie heeft een verdachte gearresteerd. Zij beschouwt de moord als “religieus gemotiveerd”.

Geslagen en geschopt

De als zeer vriendelijk bekend staande Shah schreef: “Laten we de werkelijke voetstappen van de geliefde heilige Jezus Christus volgen en het werkelijke succes behalen in beide werelden”. Shah, afkomstig uit Pakistan, zou volgens ooggetuigen in elkaar geslagen en tegen het hoofd geschopt zijn door twee mannen. De 32-jarige verdachte die vrijdag is opgepakt, wordt door de politie omschreven als moslim.

Dialoog

Na de aanslag in Brussel door moslimterroristen had Shah op Facebook ook verklaard: “Wij zijn er niet om met andere mensen te vechten of bloedvergieten te veroorzaken.” De gelovig moslim zou steeds belangstelling voor interreligieuze dialoog getoond hebben. (KN/The Telegraph)