<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Grote aanslag van Taliban op Pakistaanse christenen

KN Redactie 27 maart 2016
image
Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen (foto: AP)

Bij een bomaanslag door moslimterroristen in een park van de Pakistaanse stad Lahore zijn volgens officiële cijfers 65 mensen omgekomen.

Meer dan 280 mensen zijn gewond geraakt. Een afsplitsing van de Taliban, Jamaat-ul-Ahrar, zegt er verantwoordelijk voor te zijn.

Bloed

Volgens de politie is vermoedelijk een zelfmoordterrorist de oorzaak van de ontploffing in het park Gulshan-i-Iqbal in de hoofdstad van de provincie Punjab. Onder de slachtoffers zijn veel vrouwen en kinderen. De aanslag vond plaats bij een speeltuintje, waar veel christenen waren die Pasen vierden. De gewonden zijn naar zes ziekenhuizen in Lahore gebracht. De autoriteiten van Punjab hebben de bevolking gevraagd bloed te doneren. Veel gewonden zouden in kritieke toestand verkeren.

Christenen het doelwit

Een woordvoerder van Jamaat-ul-Ahrar zegt dat de kleine christelijke minderheid in Pakistan het doelwit was. “We willen de boodschap sturen aan premier Sharif dat we ons in Lahore bevinden. Hij kan doen wat hij wil maar het lukt hem niet ons te stoppen. Onze zelfmoordenaars zullen doorgaan met deze acties”, zegt een woordvoerder tegen het persbureau Reuters.

Punjab heeft een rouwperiode van drie dagen aangekondigd. (KN/KNA)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.