fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Conferentie ‘Missionaire parochie’ nu in november

Selinde van Dijk-Kroesbergen 18 maart 2020
image
Als alles goed gaat, komt priester James Mallon begin november alsnog naar Nederland. Foto: divinerenovation.org

De conferentie De Missionaire parochie – Als God renoveert, die werd uitgesteld vanwege het coronavirus, zal op 5 en 6 november alsnog plaatsvinden. Dat maakte het bisdom Breda dinsdag bekend.

De conferentie zou oorspronkelijk eind maart in Oudenbosch plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege de coronacrisis. Nog steeds leeft er veel onzekerheid, maar de organisatie heeft er toch voor gekozen door te gaan met de voorbereidingen ervan en een nieuwe datum te prikken.

'Conferentie is teken van hoop'

“Reacties uit heel Nederland en België doen ons beseffen dat de conferentie een teken van hoop is”, aldus de organisatie. Ook wil men onnodige extra kosten voorkomen die een nog langer uitstel met zich zou meebrengen.

Al in januari uitverkocht

De conferentie over parochievernieuwing bleek populair. Al in januari was de bijeenkomst uitverkocht. Zo’n duizend mensen hadden ingetekend om te luisteren naar de Canadese priester James Mallon en om na te denken over revitalisering van de parochies.

Missionaire parochie

De organisatie verwijst ook naar het tv-programma Roderick zoekt licht. In de aflevering van deze week besteedde mediapriester Roderick Vonhögen aandacht aan het thema ‘missionaire parochie’.

Vonhögen toont hoe de Alphacursus en Mallons boek Als God Renoveert worden toegepast in een parochie in Barneveld.

'Mensen een hart onder de riem steken'

Ook de komende twee afleveringen staan volgens de priester in het teken van “tekenen van een nieuwe lente in de Kerk”, zo zegt hij op de website van KRO-NCRV.

”Ik wil met deze drie afleveringen mensen een hart onder de riem steken en hoop geven door inspirerende ontwikkelingen te laten zien.”