fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Aangescherpte coronaregels raken Kerk vooralsnog niet

Selinde van Dijk-Kroesbergen 29 september 2020
image
Foto: Grant Whitty - unsplash.com

De nieuwe maatregelen tegen het coronavirus die het kabinet maandag bekend maakte, lijken het kerkelijk leven vooralsnog niet te treffen.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten gisteren in een persconferentie onder meer bekend dat de maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten in binnenruimtes is teruggeschroefd naar dertig personen.

Uitzonderingen

Voor onder meer “personen die in gemeenschap met anderen godsdienst of levensovertuiging belijden” wordt volgens rijksoverheid.nl echter een uitzondering gemaakt.

Voor bijeenkomsten in de buitenlucht geldt een maximum van veertig personen. Ook hier zijn uitzonderingen op, zoals voor uitvaarten.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Andere uitzonderingen op de maximale groepsgrootte, voor zowel binnen als buiten, betreffen onder andere onderwijsinstellingen, sportgelegenheden, jeugdverenigingen tot 18 jaar en het openbaar vervoer.

Protocol

Volgens de woordvoerster van de Nederlandse kerkprovincie, Anna Kruse, ligt het niet in de lijn der verwachting dat er veel gaat veranderen voor kerken.

“Wij hebben al een streng protocol Kerkelijk leven op anderhalve meter. Ik verwacht dat dit aan de nieuwe maatregelen voldoet.”

Verspreiding coronavirus tegengaan

De nieuw aangekondigde regels zijn onderdeel van een pakket maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. De regels worden vandaag van kracht en gelden voor een periode van drie weken.

https://www.kn.nl/abonnementen/