<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Belgische bisschoppen evalueren coronabeleid met enquête

KN Redactie 28 september 2020
image
Een Belgische priester viert de Mis in Herk-de-Stad en zendt deze online uit CNS photo - Yves Herman, Reuters

De Belgische bisschoppen willen antwoord kunnen geven op de vraag waar de Kerk en de katholieken actief waren tijdens de coronacrisis. Ook willen ze toekomstig beleid afstemmen op de uitkomsten van de vragenlijst.

De bisschoppen vermoeden dat er “heel wat is gebeurd, geïnspireerd door het Evangelie. En dat binnen en buiten de kerkelijke structuren, individueel, in kleinere of grotere groep, in parochies en elders en niet het minst in de christelijke instellingen en organisaties in ons land, waaronder de vele ziekenhuizen, de woonzorgcentra en het onderwijs,” melden zij op Kerknet.be.

Evaluatie

De bisschop van Gent, Lode Van Hecke, en de bisschop van Luik, Jean-Pierre Deville, initiatiefnemers van deze enquête vertellen: “Met deze bevraging willen we vooral peilen welke vormen van engagement positief uitvielen en voor herhaling vatbaar zijn, naar waar we beter geen energie meer in steken en naar wat vanuit het Evangelie gedaan had kunnen worden, maar niet is gebeurd en waarom niet.”

https://www.kn.nl/abonnementen/

Richting voor beleid

Op Kerknet vertellen zij verder: “We vragen ook met welke Kerk men naar buiten wil treden. En nog fundamenteler stellen we de vraag waarop onze christelijke hoop wezenlijk steunt. Bovendien kan worden aangegeven wat we best prioritair aan politici voorleggen bij een nieuwe golf in deze pandemie. We hopen in ieder geval dat velen deze bevraging zullen invullen. De resultaten zullen hopelijk mee richting kunnen geven aan de toekomstige beleidskeuzes van onszelf en onze collega-bisschoppen.”

De vragenlijst is tot 31 oktober online in te vullen op de websites van Kerknet (Nederlandstalig) en Cathobel (Franstalig) en wordt via diverse andere kanalen verder verspreid.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.