<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Eerbetoon aan zorgmedewerkers op Christusbeeld Rio

KN Redactie 14 april 2020
image
Videobeeld van een arts die zijn mondkapje opzet in de strijd tegen het coronavirus wordt geprojecteerd op het Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro. Foto: Buda Mendes – Getty Images via CNA

Onder meer videobeelden van zorgmedewerkers werden op Eerste Paasdag geprojecteerd op het wereldberoemde Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro.

Aan de voet van het beeld droeg de Braziliaanse aartsbisschop Orani Joao Tempesta op hetzelfde moment de Mis op. Hij dankte daarbij de dokters en verpleegkundigen die zich inzetten voor mensen die besmet zijn met het coronavirus.

‘Bedankt’

Het beeld werd tijdens de Mis op verschillende manieren verlicht om de zorgmedewerkers te eren. Zo kreeg het beeld een doktersjas aangemeten met daaronder in verschillende talen het woord ‘bedankt’. Op een van Christus’ armen werd de oproep Fique Em Casa – ‘Blijf thuis’ – geprojecteerd.

Ook werden  beelden geprojecteerd van artsen en verpleegkundigen als ze hun mondkapje opzetten. Evenals vlaggen van de landen waar het virus het hardst heeft toegeslagen.

Tweede keer

Het is overigens niet de eerste keer dat het wereldberoemde Christusbeeld verlicht werd om de aandacht te vestigen op de pandemie die wereldwijd om zich heengrijpt.

Vorige maand werden de vlaggen op het beeld geprojecteerd van landen waar besmettingen met het coronavirus waren gemeld.

Corona in Brazilië

In Brazilië zijn tot nu toe meer dan 22.000 besmettingen met het coronavirus gemeld. Ruim twaalfhonderd mensen zijn overleden na een besmetting met het virus.

Desondanks omschreef de Braziliaanse president Bolsonaro de pandemie de laatste weken meermaals als “een griepje” en weigert hij maatregelen om afstand te houden breed in te voeren. Dit tot ergernis van de Braziliaanse bisschoppen die pleiten voor het invoeren van strengere maatregelen om het virus onder controle te krijgen. (KN/Crux/CNN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.