<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Nederlandse bisschoppen rekenen op beperkte kerstvieringen

KN Redactie 27 november 2020
image
Advent en Kerstmis zullen dit jaar vooral binnenshuis gevierd moeten worden, verwachten de Nederlandse bisschoppen. Foto: CNS photo - Jannis Chavakis, KNA

Omdat “Kerstmis te belangrijk is om niet te vieren” lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met tips om het feest thuis te vieren. Veel hoop op versoepeling van de coronamaatregelen voor kerken zeggen de bisschoppen niet te hebben.

De Nederlandse kerkprovincie schrijft op haar site rkkerk.nl dat de huidige ontwikkelingen van de coronacijfers momenteel “nog geen aanleiding tot hoop” geven “dat veel meer gelovigen dan het huidige aantal van 30 kunnen deelnemen aan de vieringen met Kerstmis”.

Ook geen openluchtvieringen

Op 8 december geeft het kabinet-Rutte in een nieuwe persconferentie naar verwachting uitsluitsel over de maatregelen rondom Kerst, maar de bisschoppen vragen parochies alvast rekening te houden met vieringen voor maximaal 30 personen exclusief bedienaren.

Ook openluchtvieringen, herderstochten, processies en andere kerkelijke evenementen in de buitenlucht kunnen naar verwachting niet plaatsvinden.

Site met tips

Omdat dit waarschijnlijk zal betekenen dat veel mensen Kerstmis niet in de kerk kunnen vieren, lanceren de Nederlandse bisschoppen vandaag een website met handvatten om het feest betekenisvol thuis te vieren: vierkerstmis.nl.

Daarop zijn onder meer links te vinden naar liturgieboekjes, de relevante Bijbeltekst en de tv-eucharistieviering van de KRO-NCRV.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.