fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Nieuwe besmettingsgolf in Tokio; ook paralympiërs kunnen niet naar de Mis

KN Redactie 17 augustus 2021
image
De Olympische ringen in Tokio. Vlak voor de Paralympische Spelen, kampt Japan met een nieuwe hausse aan coronagevallen Foto: CNS photo - Fabrizio Bensch, Reuters

Het aartsbisdom van Tokio heeft openbare Missen opgeschort tot 12 september, aangezien COVID-19 in Japan om zich heen blijft grijpen, vooral in de hoofdstad en aangrenzende gebieden.

De komende vier weken worden alle openbare Missen opgeschort, zo liet aartsbisschop Isao Kikuchi van Tokio weten. Zelfs in geval van begrafenissen adviseert het aartsbisdom de nabestaanden eerst het lichaam van hun overledene te laten cremeren “en de uitvaartmis op een later tijdstip te houden”.

Noodtoestand

Half augustus werden er in het hele land per dag gemiddeld meer dan 16.600 besmettingen gemeld, een stijging van 77% ten opzichte van de voorgaande week. De Japanse regering heeft de noodtoestand verlengd tot tenminste 12 september; aanvankelijk was de verwachting dat die eind augustus werd opgeheven.

Paralympics

Dit betekent dat de Japanse kerken ook dicht zullen zijn tijdens de Paralympics, die van 25 augustus tot 5 september duren. Vorige maand had het aartsbisdom Tokio atleten en andere bezoekers van de Olympische Spelen ook al opgeroepen om niet naar de Mis te gaan tijdens de Spelen.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

Juist vanwege de coronasituatie hadden veel Japanners geprotesteerd tegen de Olympische Spelen die van 23 juli tot en met 8 augustus werden gehouden. De overheid nam maatregelen zoals het beperken van drukte in Tokio, en atleten werden in een bubbel gehouden.

Japanse regering worstelt met uitbraak

In Japan is de helft van de meer dan 126 miljoen inwoners gevaccineerd met een eerste dosis. Minder dan 40% is echter volledig gevaccineerd, zo meldt ucanews.com. Japan heeft in totaal 1,15 miljoen besmettingen en 15.423 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 geregistreerd.

De Japanse regering heeft moeite gehad om de uitbraak in de grote steden, waaronder Tokio, in bedwang te houden en kreeg kritiek vanwege een trage vaccinatiecampagne.

(Bronnen: CNS, Ucanews)

https://www.kn.nl/abonnementen/