fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Nieuwe kerkelijke lockdown? Bisschoppen komen morgen met verklaring

Selinde van Dijk-Kroesbergen 15 december 2020
image
Foto: CNS Photo - Paul Haring

De Nederlandse bisschoppen zitten vandaag bij elkaar om te bepalen of er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden omtrent kerkbezoek, nadat premier Rutte gisteren een harde lockdown aankondigde. Morgen komen de bisschoppen met een reactie. 

Op basis van de godsdienstvrijheid zijn de kerken uitgezonderd van de maatregelen die de regering heeft genomen om samenkomsten verder te minimaliseren.

Wel hebben de verschillende Kerken strenge maatregelen genomen om religieuze bijeenkomsten zo veilig mogelijk te organiseren. Deze maatregelen kwamen er na een dringend advies van minister Grapperhaus aan de in het CIO (interkerkelijk contact in overheidszaken) verenigde geloofsgemeenschappen, waaronder ook de katholieke Kerk.

Huidig ‘coronaprotocol’

Het huidige katholieke ‘coronaprotocol’ omvat naast de bekende hygiënevoorschriften en anderhalve meter afstand, een maximum aantal van dertig personen per viering, die zich vooraf moeten aanmelden. Samenzang is in katholieke kerken niet toegestaan en het dragen van een mondkapje is verplicht.

Of deze afspraken gehandhaafd blijven of dat kerkbezoeken verder worden ingeperkt zullen de bisschoppen morgen bekend maken.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1