fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Paus bidt gezamenlijke rozenkrans met voornaamste heiligdommen in de wereld

Catholic News Service 27 mei 2020
image
De replica van de Lourdesgrot in de Vaticaanse tuinen CNS photo/L'Osservatore Romano

Paus Franciscus zal op zaterdag voorgaan in het bidden van de rozenkrans, verbonden met belangrijke heiligdommen in de wereld. Het initiatief is bedoeld om de voorspraak en bescherming van Maria in te roepen, te midden van de coronapandemie. 

De paus zal in het rozenkransgebed voorgaan bij een replica van de Lourdesgrot in de Vaticaanse tuinen. Het initiatief, op de vooravond van Pinksteren, zal volgens het Vaticaan worden bijgewoond door “mannen en vrouwen die verschillende groeperingen vertegenwoordigen die bijzonder getroffen zijn door het virus”. Het gebed gaat om 17.30 uur in Rome van start.

Aan Maria’s voeten

“Aan de voeten van Maria, plaatst de Heilige Vader de vele problemen en het lijden van de mens, die verergerd zijn door de verspreiding van Covid-19”, aldus een verklaring van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie.

Troost voor allen

Volgens de verklaring zal het gebed, dat samenvalt met het einde van de Mariamaand mei, “een ander teken zijn van nabijheid en troost voor allen, die op verschillende manieren getroffen zijn door het coronavirus, met de zekerheid dat de Hemelse Moeder het verzoek om bescherming niet zal negeren”.

“De Hemelse Moeder Maria zal het verzoek om bescherming niet negeren”

Onder de deelnemers aan het gebed zijn onder meer een arts, een verpleegster en een coronapatiënt. Ook iemand die een familielid aan de ziekte verloor, zal de paus vergezellen.

Daarnaast zullen een ziekenhuisaalmoezenier, een apotheker, een journalist en een gezin dat een nieuwe baby heeft gekregen, aanwezig zijn.

Een teken van hoop

Dat laatste is volgens de Pauselijke Raad “teken van hoop en van de overwinning van het leven op de dood”.

Verschillende belangrijke heiligdommen in de wereld zullen verbonden zijn met het initiatief en ook meebidden.

Daaronder zijn Lourdes en Fatima, maar ook het Mariaheiligdom van Guadalupe in Mexico, dat van het Argentijse Lujan, het heiligdom van Pater Pio in San Giovanni Rotondo en het Italiaanse Mariaheiligdom van Pompei.