<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Paus vraagt alle religies samen te bidden tegen coronavirus

Sanne Gerrits 4 mei 2020
image
Moslims in New Delhi bidden met mondmaskers op tijdens de eerste vrijdag van de ramadan op 1 mei. Foto: CNS photo/Anushree Fadnavis, Reuters

Paus Franciscus roept gelovigen van alle religies op tot een gezamenlijke gebedsdag om een einde af te smeken van het coronavirus.

Daarnaast vroeg hij om de vaccinaties beschikbaar te maken voor alle mensen.

Samen bidden

Tijdens de wekelijkse audiëntie, nu virtueel vanuit de bibliotheek van het Apostolisch Paleis, sprak de paus zijn steun uit aan de oproep om “gelovigen van alle religies zich spiritueel te verenigen op 14 mei. Een dag van bidden en vasten om God te vragen de mensheid te helpen de pandemie te overwinnen.”

“Onthoud, 14 mei, alle gelovigen samen, van verschillende tradities, bidt, vast en doe werken van naastenliefde.”

Comité voor Menselijke Broederschap

Het idee voor de wereldwijde gebedsdag kwam vanuit het Comité voor Menselijke Broederschap, dat september 2019 werd opgericht. Dit gebeurde nadat paus Franciscus en de islamitische geleerde sjeik Ahmed el-Tayeb, grootimam van Al-Azhar, gezamenlijk een document ondertekende in de Verenigde Arabische Emiraten in februari dat jaar.

“Onthoud, 14 mei, alle gelovigen samen, van verschillende tradities, bidt, vast en doe werken van naastenliefde”
- Paus Franciscus

“Omdat gebed een universele waarde heeft, keur ik het voorstel voor de gebedsdag goed”, verklaarde de paus.

Medische internationale samenwerking

Paus Franciscus benadrukte afgelopen zondag ook het belang van internationale samenwerking als antwoord op de crisis. Hij hoopt dat de wetenschap op een “transparante en belangeloze manier” een vaccin ontwikkelt tegen het virus en dat de technologie voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt.

Hij noemde de artsen op de Roepingenzondag “goede herders” die hun leven geven voor hun schapen. “Zij zijn een voorbeeld van hoe te zorgen voor het volk van God”, zei de paus.

(Bron: America magazine)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.