fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Portugal wordt opnieuw toegewijd in Fatima

Selinde van Dijk-Kroesbergen 25 maart 2020
image
Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima Foto: flickr.com - CCBY Gilles Roy

De Portugese bisschoppen wijden hun land vandaag in Fatima toe aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria. Ze besloten hiertoe in reactie op de wereldwijde coronaviruspandemie.

Andere bisschoppenconferenties kunnen vragen of hun land in dezelfde plechtigheid ook wordt toegewijd. De Spaanse bisschoppen deden dit kort na de aankondiging van het initiatief al.

Op de plaats van de Mariaverschijningen

De toewijding vindt plaats in een liturgie die wordt gevierd in het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Dat is gebouwd op de plaats waar in 1917 Maria zes keer verscheen aan drie herderskinderen. In 1916 was er al een engel aan hen verschenen.

Rozenkrans en toewijding

Tijdens de liturgie zal kardinaal Manuel Clemente, patriarch van Lissabon, samen met de bisschop van Leiria-Fatima, het rozenkransgebed leiden.

Daarna zal hij het Iberisch schiereiland – met andere landen die zich bij het initiatief aansluiten – aan het Heilig Hart van Jezus en het Onbevlekt Hart van Maria van Maria toewijden.

Besmettingen

Wereldwijd zijn er inmiddels bijna 400.000 bevestigde gevallen van besmetting met het coronavirus, wat al tot meer dan zestienduizend doden heeft geleid.

In Portugal zijn meer dan tweeduizend mensen geïnfecteerd en meer dan twintig mensen gestorven. Het naburige Spanje telt meer dan 30.000 geïnfecteerden en 2200 doden.

Bron: Catholic News Agency

>> Meer corona-nieuws: www.kn.nl/corona