<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Religieuze trekpleisters van het slot: H. Grafkerk en Geboortekerk weer open

KN Redactie 26 mei 2020
image
De Geboortekerk in Bethlehem was ruim twee maanden gesloten door de coronamaatregelen. CNS photo/Mustafa Ganeyeh, Reuters

Zowel de Heilig Grafkerk in Jeruzalem als de Geboortekerk in Bethlehem is na meer dan twee maanden weer geopend voor bezoekers.

De Grieks-orthodoxe patriarch, de katholieke custos van het Heilig Land en de Armeense patriarch hebben in een gezamenlijke verklaring aangekondigd dat de Geboortekerk in Bethlehem met ingang van dinsdag weer open is voor bezoek en gebed.

De drie christelijke leiders hebben het beheer van de kerk die op de plaats is gebouwd waar Jezus geboren werd.

Meer dan twee maanden dicht

De versoepeling komt na meer dan twee maanden waarin de belangrijke basiliek gesloten was als gevolg van de coronamaatregelen in het Palestijns gebied. Er geldt nog wel een maximumaantal bezoekers van vijftig. Ook moeten gelovigen afstand houden en moeten zij mondbedekking dragen.

Goed nieuws uit Jeruzalem

Ook uit Jeruzalem komt goed nieuws: met ingang van zondag is ook de Heilig Grafkerk opnieuw open. Hierbij geldt wel dat alleen bezoekers de kerk mogen betreden; gelovigen moeten nog even geduld hebben.

Volgens de custodie van het Heilig Land zijn er “organisatorische en logistische kwesties” in het spel, die worden besproken door de zes verschillende Kerken die de plaats beheren.

Voorzorgsmaatregelen

Het gaat ook hier om de katholieke, de Grieks-orthodoxe en de Armeens-apostolische Kerk, die hoofdbeheerder zijn van het complex. Daarnaast hebben de Syrisch-orthodoxe Kerk van Antiochië, de Koptisch-orthodoxe Kerk en de Ethiopisch-orthodoxe Kerk kleinere bevoegdheden.

De verschillende kerken zullen in de komende dagen met maatregelen komen, om het kerkelijk leven voor gelovigen weer mogelijk te maken.

(Bron: AsiaNews)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.