fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Vaccinatiecampagne in Weense Stephansdom wegens succes verlengd

KNA 19 augustus 2021
image
Onder grote mediabelangstelling werd vorige week de eerste prik gezet in de Barbarakapel van de Stephansdom in Wenen. Sindsdien hebben ruim 600 mensen zich er laten inenten tegen corona. Foto: ANP - Georges Schneider via imago-images.de

De Stephansdom in Wenen is de enige katholieke kathedraal in Europa waar mensen worden ingeënt tegen Covid-19. Wegens het grote succes – meer dan 600 mensen lieten zich tot nu toe inenten – wordt die campagne verlengd tot 3 oktober, zo meldt het Oostenrijkse persbureau Kathpress.

Plebaan Toni Faber van de kathedraal zei verheugd te zijn over de uitbreiding. Aanvankelijk zou het vaccineren er tot 22 augustus mogelijk zijn, maar de parochie wilde al graag dat de campagne langer zou lopen, zodat er minder hinder zou zijn voor het normale religieuze gebruik van de kathedraal.

Prikken zonder inschrijving

Sinds 12 augustus vinden er inentingen plaats in een zijkapel van de kathedraal van donderdag tot zondag tussen 10.00 en 21.00 uur. Mensen ouder dan 18 jaar krijgen het vaccin van Johnson & Johnson, terwijl 12- tot 17-jarigen de BioNTech/Pfizer-prik krijgen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

“De Stephansdom is een geschikte plek om mensen eraan te herinneren dat vaccinatie iets te maken heeft met zelfbescherming, liefde voor de naaste en de bescherming van anderen”

Plebaan Faber zei verbaasd te zijn over de grote opkomst, en verheugd over de veelal positieve reacties. Soms stuurde de stad Wenen zelfs twee vaccinatieteams naar de Stephansdom om de wachttijden te verkorten.

Naastenliefde

Kardinaal Christoph Schönborn had toen de campagne begon een beroep gedaan op mensen om zich te laten vaccineren. De Stephansdom, zei hij, is een geschikte plek om mensen eraan te herinneren dat vaccinatie iets te maken heeft met zelfbescherming, liefde voor de naaste en de bescherming van anderen.

https://www.kn.nl/abonnementen/