<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Vanaf woensdag honderd aanwezigen bij uitvaarten

Selinde van Dijk-Kroesbergen 22 april 2021
image
Per woensdag 28 april mogen er bij uitvaarten honderd mensen aanwezig zijn. Nu mogen er nog maximaal vijftig mensen een uitvaart bijwonen. Foto: CNS Photo - Gregory A. Shemitz

Het aantal mensen dat bij een uitvaart aanwezig mag zijn wordt per woensdag 28 april verhoogd naar honderd. De Nederlandse bisschoppen hebben gisteren laten weten dat de katholieke kerk met deze versoepeling van de coronamaatregelen meegaat.

Voorwaarde bij de versoepeling is dat er voldoende ruimte in de kerk of kapel is. De bezoekers worden gevraagd zich te houden aan het protocol Kerkelijk leven op anderhalve meter. Hierin staat onder meer dat de aanwezigen een vaste zitplaats moeten hebben, zich aanmelden en een gezondheidscheck krijgen. Iedereen van achttien jaar of ouder moet nog steeds anderhalve meter afstand bewaren.

Het dringende advies om niet in groepsverband te zingen blijft gehandhaafd. Kinderen tot twaalf jaar en professionele zangkoren blijven een uitzondering hierop.

Eerste stap

Afgelopen dinsdag maakte het kabinet enkele versoepelingen van de coronamaatregelen bekend die als eerste stap van het zogenaamde openingsplan gelden. De enige verandering voor kerken is dat de maximale groepsgrootte bij uitvaarten van vijftig naar honderd aanwezigen is verhoogd.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Andere versoepelingen vanaf 28 april die demissionair premier Mark Rutte aankondigde zijn de opening van terrassen en winkels en de afschaffing van de avondklok.

Volgende stap

De tweede stap wordt rond half mei verwacht. Het kabinet hoopt dan het binnensporten weer mogelijk te maken en de opening van bijvoorbeeld muziekscholen en dierentuinen aan te kondigen. Op 3 mei neemt het kabinet hierover een besluit.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.