fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Verlenging lockdown heeft geen consequenties voor kerkbezoek

KN Redactie 13 januari 2021
image
Priester die in lege Kerk de viering livestreamt. Foto: CNS Photo - Alessandro Garofalo, Reuters

De gisteravond aangekondigde verlenging van de lockdown tot 9 februari zal geen effect hebben op de huidige coronamaatregelen die al in de katholieke kerken gelden. Het protocol en de eerdere aanvullingen hierop blijven onveranderd, zo is vandaag bekend gemaakt.

De Nederlandse bisschoppen laten op hun officiële site weten dat ze eventueel met nieuwe richtlijnen zullen komen op het moment dat het kabinet aangescherpte maatregelen zal invoeren, zoals het instellen van een avondklok. Vooralsnog voldoet het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ met de aanvullingen van 9 oktober 2020 aan alle adviezen.

Parochieleven gaat door

Ondanks alle strenge maatregelen spannen veel mensen zich in om het parochieleven door te laten gaan, zeggen de bisschoppen. Zij zijn dankbaar voor de inzet van alle pastorale teams en vrijwilligers die ervoor zorgen dat, zij het met allerlei beperkingen, de vieringen door kunnen gaan. Waardering is er ook voor het “digitale contact en het digitale omzien naar elkaar”. Via diaconie worden mensen waar nodig praktisch en financieel ondersteund.

https://www.us12.list-manage.com/subscribe/post?u=d22144bf286104d517b638301&id=b3f10e4ed1

De bisschoppen eindigen met een oproep om ook de Kerk financieel te ondersteunen. Zij vragen gelovigen om, juist nu op 16 januari de Actie Kerkbalans begint, de parochie “niet alleen in gebed, maar ook financieel te ondersteunen in dit belangrijke werk.”