fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Vlaamse bisschoppen schuiven vormselvieringen door naar de herfst

Selinde van Dijk-Kroesbergen 9 februari 2021
image
Een vormselviering in coronatijd, in de VS in november 2020. Foto: CNS Photo - Gregory A. Shemitz

De vormselvieringen in het Vlaamse gedeelte van België worden verschoven tot na de zomer. Hoe en wanneer de eerste communievieringen doorgaan, zal per bisdom verschillen.

De persdienst van de Belgische bisschoppenconferentie liet gisteren weten dat de vormselvieringen die gepland staan voor Pasen en Pinksteren pas in september of oktober zullen plaatsvinden.

Vanwege de coronacrisis ziet het er vooralsnog niet naar uit dat het normale kerkelijk leven snel kan worden hervat. Elk bisdom zal zelf zorgdragen voor het verdere verloop hiervan en voor de communicatie hierover.

Iets meer mogelijkheden

Voor de vieringen van de eerste communie zien de bisschoppen iets meer mogelijkheden. Per bisdom zal gekeken worden wanneer en hoe dat sacrament kan worden toegediend.

https://www.kn.nl/abonnementen/

De bisschoppen danken alle mensen die verantwoordelijk zijn voor de catechese voor hun inzet “in deze moeilijke en uitdagende tijd”. Ze vragen hen in de komende maanden in contact te blijven met hun communicanten of vormelingen.

Veiliger tijden

Tot slot spreken de bisschoppen hun hoop uit om, zodra de coronamaatregelen het toelaten, opnieuw met grotere groepen in de kerken te kunnen samenkomen.

Ze schrijven met de communicanten en vormelingen, hun ouders, grootouders, familie en vrienden uit te kijken naar een veiligere tijd om deze belangrijke dag mooi te kunnen vieren.