<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Corona

Woensdagaudiënties paus weer zonder publiek

KN Redactie 30 oktober 2020
image
Net als in het voorjaar zullen de woensdagaudiënties vanaf 4 november weer achter gesloten deuren plaatsvinden in de bibliotheek van het Apostolisch Paleis. Foto: CNS Photo - Vatican Media

Nu het aantal coronabesmettingen in Italië weer toeneemt en strengere maatregelen gelden, heeft het Vaticaan besloten de wekelijkse audiënties opnieuw achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Donderdag werd bekend gemaakt dat iemand die aanwezig was bij de audiëntie van afgelopen woensdag positief was getest op corona.

Opnieuw via livestream

Het Vaticaan besloot daarop de woensdagaudiënties van de paus per direct weer plaats te laten vinden in de bibliotheek van het Apostolisch Paleis. Daarbij is geen publiek welkom. De audiëntie wordt via livestream uitgezonden.

Toen in maart de coronacrisis om zich heen greep in Italië, besloot het Vaticaan ook al geen publiek meer toe te laten bij de audiënties. Vanaf 2 september waren gelovigen weer welkom.

https://www.kn.nl/abonnementen/

Paus zonder mondkapje

Ook in Italië gelden sinds kort weer strengere coronamaatregelen. De paus verwees daar ook naar tijdens zijn audiëntie afgelopen woensdag. Hij verontschuldigde zich dat hij de aanwezigen niet kon komen begroeten. Eerder was er kritiek op de paus omdat hij tijdens de audiënties mensen zonder mondkapje begroette.

Het Vaticaan heeft niets gezegd over het wekelijkse angelusgebed op het Sint-Pietersplein. Daar kunnen gelovigen beter afstand van elkaar houden.

Ook kerstvieringen zonder publiek

Eerder deze week maakte het Vaticaan al bekend dat alle vieringen met de paus “de komende maanden” zonder publiek zullen plaatsvinden. Gelovigen kunnen die op televisie en sociale media volgen via een livestream. Ook alle kerstvieringen zullen achter gesloten deuren plaatsvinden.

Bij de Mis van Allerzielen zal komende maandag eveneens geen publiek aanwezig zijn. Normaal gezien gaat de paus die dag naar een begraafplaats in Rome, maar dit jaar is er een besloten Mis op de Teutoonse begraafplaats in het Vaticaan. (KN/Crux)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.