<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Coronavirus nu ook vastgesteld in Vaticaanstad

KN Redactie 6 maart 2020
image
Alle voorzorgsmaatregelen ten spijt, heeft het coronavirus nu ook de staat Vaticaanstad bereikt. CNS Photo - Paul Haring

Bij een patiënt in een van de Vaticaanse ziekenhuizen is het coronavirus vastgesteld. Daarmee heeft het virus nu ook de staat Vaticaanstad bereikt.

Het Vaticaan maakte vanochtend bekend dat vanwege de besmetting, tijdelijk alle poliklinieken in de staat uit voorzorg zijn gesloten.

Vaticaans woordvoerder Matteo Bruni liet weten dat alleen de Spoedeisende Hulp openblijft.

De maatregel werd genomen nadat bij een patiënt in een van de ziekenhuizen in Vaticaanstad het coronavirus werd vastgesteld.

Kwestie van tijd

Het leek een kwestie van tijd tot de eerste besmetting met het coronavirus ook in de staat Vaticaanstad zou worden vastgesteld.

Nadat enkele weken geleden in Noord-Italië de eerste besmetting met het virus werd vastgesteld, greep het virus daar snel om zich heen. De Italiaanse regering heeft verregaande maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. Zo zijn alle scholen en universiteiten in het land voorlopig gesloten.

Maatregelen in kerken

Ook het Vaticaan nam eerder al maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo werden grote evenementen uitgesteld.

En net als in Nederland en België zijn ook in de kerken in Vaticaanstad de wijwatervaten leeg, geven parochianen elkaar geen hand meer tijdens de vredeswens en is de tongcommunie verboden.

Paus heeft geen corona

Vanwege een stevige verkoudheid moest paus Franciscus al enkele afspraken en bijeenkomsten afzeggen, waaronder de jaarlijkse vastenretraite met de Romeinse curie.

De angst dat hij wellicht ook besmet zou zijn met het coronavirus, werd door zijn lijfartsen eerder deze week echter al de kop ingedrukt. Uit een test was gebleken dat de paus niet besmet is.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.