<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Cultuur

Kerststal van zand

KN Redactie 18 november 2018
image
Een zandsculptuur met het traditionele kersttafereel Town of Jesolo

De kerststal van het Vaticaan zal er dit jaar anders uitzien dan gebruikelijk. Een zandsculptuur zal het traditionele kersttafereel van de geboorte van Christus uitbeelden.

Inmiddels zijn vier kunstenaars aan hun werk op het Sint Pietersplein begonnen en maken ze van bijna 700 ton zand een grootse ‘kerststal’. Deze zandsculptuur zal samen met een reusachtige boom het middelpunt op het plein vormen.

Zandpiramide

De eerste fase van de bouw is op zaterdag 17 november begonnen met de vorming van een zandpiramide op het plein. Hieruit worden blokken zand geperst. Vier beeldhouwers – een uit de Verenigde Staten, Rusland, Nederland en de Tsjechische Republiek – worden gevraagd om de blokken in sculpturen te veranderen.

Vanaf 7 december kan de kerststal in zijn geheel worden bewonderd

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.