fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Diego Maradona: ‘dankzij paus Franciscus terug bij de Kerk’

KN Redactie 13 oktober 2016
image
Diego Maradona (midden) geeft Francesco Totti tijdens de benefietwedstrijd in Rome een aai over z'n bol. (Foto: AP)

[MET FILMPJE] Diego Maradona is dankzij paus Franciscus terug bij de katholieke Kerk.  

Dat zei Maradona woensdag voorafgaand aan de ‘Verenigd voor Vrede’ benefietwedstrijd in Rome, die door paus Franciscus was georganiseerd.

De Argentijnse topvoetballer van weleer speelde woensdag met onder meer Ronaldinho, Francesco Totti, Edgar Davids, Roberto Carlos, Cafu en Juan Sebastian Veron een benefietwedstrijd waarvan de opbrengst ten goede komt aan katholieke liefdadigheidsorganisaties.

Zo gaat een deel van de opbrengst naar de slachtoffers van de aardbeving in de Italiaanse gemeente Amatrice.

‘Geweldig werk’

Volgens de inmiddels 55-jarige Maradona doet paus Franciscus “geweldig werk, ook binnen het Vaticaan, dat alle katholieken behaagt”.

“Ik had me om vele redenen gedistantieerd van de Kerk. Paus Franciscus heeft me doen terugkeren”, aldus Maradona op een persconferentie voorafgaand aan de benefietwedstrijd.

‘Cultuur van ontmoeting’

Paus Franciscus werd door een journalist gevraagd naar de kracht van sport. Volgens de paus is een sportevenement “een zeer symbolische daad die helpt te laten zien dat het mogelijk is om een cultuur van ontmoeting en een wereld van vrede te bouwen, waarin gelovigen van verschillende religies hun eigen identiteit behouden, terwijl ze leven in wederzijds respect”.

Lionel Messi

Maradona speelde in 2014 voor het eerst mee in de door paus Franciscus georganiseerde benefietwedstrijd. Hoewel Maradona als een van de beste voetballers ooit wordt gezien, gaat de voorkeur van paus Franciscus uit naar Lionel Messi. Dat zei de paus afgelopen zomer tijdens de Wereldjongerendagen in het Poolse Krakau.

Opstootje

Hoewel het een benefietwedstrijd voor vrede was, kregen Maradona en Veron het tijdens de wedstrijd en rust met elkaar aan de stok.

Veron had Maradona tijdens de eerste helft laten struikelen, waarop een woordenwisseling ontstond tussen de spelers, die allebei uit Argentinië komen.

Er kwamen ploeggenoten en beveiligers aan te pas om Maradona bij Veron weg te houden. Na afloop van de wedstrijd, die in 4-3 eindigde, was de vrede weer snel getekend in de kleedkamer, volgens Lazio Roma-speler Stefano Mauri. (KN/CH/Metro)