<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus: ‘Messi is beter dan Maradona en Pelé’

KN Redactie 7 augustus 2016
image
Lionel Messi. (Foto: AP)

Paus Franciscus vindt zijn Argentijnse landgenoot Lionel Messi de beste voetballer aller tijden.

Dat zei de paus vorige week tijdens de Wereldjongerendagen (WJD) in het Poolse Krakau tijdens een lunch met jongeren.

Beter dan Ronaldo

Op de vraag: “wie is beter, Maradona of Pelé?, antwoordde de paus dat zijn voorkeur uitgaat naar zijn Argentijnse landgenoot Lionel Messi, die voor FC Barcelona voetbalt.

Volgens de redactie van The Catholic Herald uit Engeland betekent dit dat de paus Lionel Messi als voetballer hoger inschat dan de Portugees Cristiano Ronaldo.

Voetbalshirts

Paus Franciscus staat bekend als voetballiefhebber.

In het eerste jaar van zijn pontificaat ontmoette paus Franciscus verschillende voetballers, onder wie de Italiaanse keeper Gianluigi Buffon en Lionel Messi.

De paus heeft in 2013 onder meer voetbalshirts gekregen van Lazio Roma, AS Roma, Inter Milaan, FC Barcelona, het Spaanse elftal, en van zijn favoriete Argentijse club San Lorenzo.

Richard Wagner

Tijdens de de lunch met de jongeren zei de paus verder dat hij een “maag van ijzer” heeft en dat de Duitser Richard Wagner zijn favoriete componist is. (KN/CH)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.