fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Doden na instorten grot tijdens Mis Allerheiligen in Brazilië

KN Redactie 2 november 2016
image
Screenshot: YouTube.com/Rasponsabilitate

Gelovigen waren op het moment van de instorting in de grot om de overledenen te gedenken. Zeker tien mensen kwamen om het leven.

Elk jaar komen gelovigen op Allerheiligen samen bij de grot net buiten de stad Santa Maria Tocantins, in centraal Brazilië, zo’n 2000 km ten noorden van Rio de Janeiro. De traditie gaat al zeker vijftig jaar terug.

Doden en gewonden

Ook dit jaar was een grote groep samengekomen om bij de ingang van de grot de Mis te vieren. Veel mensen gaan echter ook verder de grot in om te bidden voor de overledenen en kaarsjes aan te steken.

Op het moment dat de grot gisteren deels instortte, waren er zo’n vijftig mensen binnen aanwezig. Naast de zeker tien doden, vielen er ook minstens zeven gewonden. Dat liet de lokale brandweer weten, die ook meldde dat alle gewonden en de lichamen van de overledenen inmiddels uit de grot zijn gehaald.

Ondersteuning

Wat de oorzaak is van de instorting is nog niet duidelijk. De burgemeester van Santa Maria Tocantins, Helen Ruth de Freitas, zei tegen Globo.com dat ze nog nooit “een tragedie van deze omvang” had meegemaakt. De hele stad, zei ze, is in touw om te helpen. “We hebben auto’s, mensen en machines gestuurd. We hebben ook contact opgenomen met de burgemeesters in andere steden. Zij geven ook ondersteuning.” (KN/Globo.com)