fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Dominicanen vragen met game aandacht voor avondwake

KN Redactie 3 maart 2016
image
Screenshot: passiontidedc.appspot.com/

Amerikaanse dominicanen hebben een game ontwikkeld waarin de speler een monnik is die een kerk moet zien te bereiken. Onderweg komt hij ketters tegen die bekeerd kunnen worden.

Passiontide: The Game is gemaakt in de stijl van games uit het begin van de jaren negentig van de vorige eeuw.

Ketters bekeren

Het betreft een platformspel: de speler is een dominicaner monnik die kaarsen en exemplaren van Thomas’ Summa Theologiae moet verzamelen.

Onderweg komt hij hindernissen tegen die ontweken moeten worden, en albigensen, aanhangers van een ketterse leer die bekeerd kunnen worden door op hen te springen.

Dominicaanse gezangen

Het eenvoudige spel kan online gespeeld geworden. Het werd bedacht door pater Thomas More Garrett en broeder Athanasius Murphy, die zich voorbereidt op het priesterschap.

Enkele anderen dominicanen zorgden voor de techniek, terwijl een broeder die ooit een platencontract had, de muziek verzorgde. Hij putte daarvoor uit dominicaanse gezangen.

Verlossend werk van Christus

De dominicanen, gevestigd in Washington DC, vragen met spel van één level aandacht voor de Passiontide, die op 12 maart in hun parochiekerk plaatsvindt.

Dat betreft een avondwake met muziek, schriftlezingen en prediking waarin ze het verlossend werk van Christus, met name op het kruis, voor het voetlicht willen brengen.

Passiontide: The Game is hier te spelen.