fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Bedevaart

Doof geboren meisje hoort weer in Lourdes

KN Redactie 17 mei 2016
image
Lourdes (foto: Wikipedia)

Een meisje van zeven, dat doof geboren werd, kan weer horen.

Op 11 mei deed zij in Lourdes haar gehoorprotheses uit en zei tegen haar moeder: “Die heb ik niet meer nodig. Ik hoor nu.” Het meisje was met haar moeder, grootmoeder en broer op bedevaart naar Maria.

Medicijnen

De geschiedenis wordt verteld door de Milanese bedevaartleider Giuseppe Secondi van Unitalsi, de dienst die ziekentransporten naar Lourdes en andere bedevaartsoorden organiseert. “Het meisje is op 25 december 2009 te vroeg geboren”, aldus Secondi. “Om haar te redden gaven de artsen haar noodmedicijnen die haar gehoororgaan beschadigden. In het Gaslini-ziekenhuis van Genua kreeg zij haar eigen protheses, omdat gehoorapparaten bij haar niet werkten. Met hulp van logopedie heeft zij in de loop van de tijd liplezen en moeizaam spreken geleerd.”

Karakter veranderd

Van het ene moment op het andere kan het meisje nu horen en spreekt zij helder en duidelijk. Ook is het gesloten meisje van karakter veranderd en veel spontaner geworden. Men gaat in Lourdes voorzichtig om met genezingen en zij worden niet zomaar als wonder beschouwd. Het meisje en haar familie zal dat een zorg zijn: zij zijn gelukkig en dankbaar. (KN/Katholisches.info)