fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Drie jaar paus Franciscus

KN Redactie 13 maart 2016
image
Foto: AP

Zaterdag, op de dag voor de derde verjaardag van zijn pauskeuze, werd officieel bekend dat Franciscus eind juli naar het Poolse Krakau reist voor de Wereldjongerendagen.

Het Vaticaan bevestigde zaterdag de pausreis officieel. Deze vindt plaats van 27 tot 31 juli. De paus had zich overigens eerder al als eerste pelgrim ingeschreven voor de WJD.

Czestochowa en Auschwitz-Birkenau

De Poolse bisschoppenconferentie maakte tegelijk bekend dat Franciscus het belangrijkste bedevaartsoord van Polen, Czestochowa, bezoekt, evenals het voormalige nazi-vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau.

Tweede WJD paus Franciscus

Voor paus Franciscus is het in zijn driejarige pontificaat de tweede keer dat hij naar de Wereldjongerendagen gaat. In de zomer van 2013 nam hij deel aan de WJD van Rio de Janeiro.

Zuster Faustina Kowalska

De paus doet in Polen verder onder meer het heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid aan, in Lagiewniki. Daar zal hij door de Heilige Deur gaan en bidden bij het graf van de heilige zuster Faustina Kowalska.

Op zaterdag 30 juli staat onder meer de avondwake op het programma, waarna de paus op 31 juli zoals gebruikelijk de grote slotmis voor de deelnemers aan de WJD viert.

Even wennen

Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi zei in een interview over Franciscus’ pontificaat onder meer even te hebben moeten wennen aan de stijl van de nieuwe paus.

Lees hier en hier meer over paus Franciscus’ pontificaat tot nu toe.