<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Duitsland: na bijna 900 jaar sluit cisterciënzer abdij van Himmerod de deuren

KN Redactie 16 oktober 2017
image
De abdij van Himmerod (Foto: Wikimedia)

De cisterciënzer abdij van Himmerod sluit na bijna 900 jaar binnenkort haar deuren.

Dat melden Duitse media.

Roepingen

Volgens abt Johannes is sluiting van de cisterciënzer abdij noodzakelijk vanwege de financiële situatie en het kleine aantal monniken dat er nog woont en het gebrek aan nieuwe roepingen.

De cisterciënzers van de abdij van Himmerod besloten vorige week tot sluiting van de abdij.

Bernardus van Clairvaux

De abdij in de Duitse Eifel nabij de Luxemburgse grens werd 883 jaar geleden, in 1134, door de heilige Bernardus van Clairvaux gesticht.

De zes in de abdij woonachtige monniken zullen binnenkort verhuizen. Het eigendom van de abdij wordt overgedragen aan het bisdom Trier. (KN/CH)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.