<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Eerste groep VBOK-debattrainers

KN Redactie 2 september 2016
image
Een deel van de eerste groep VBOK-debattrainers. Rechts opleidster Agaath de Weerd. (foto:VBOK)

De VBOK heeft op 1 september een eerste groep debattrainers opgeleid. Zij gaan het land in om debattrainingen te verzorgen rond de thema’s ongeboren leven en abortus.

Deze nieuwe vorm van vrijwillige inzet moet eraan bijdragen dat ambassadeurs van het ongeboren kind hun standpunten goed weten over te brengen.

Certificaat

Op 1 september ontvingen de eerste debattrainers van de VBOK hun certificaat. Dit volgde na een opleiding van een reeks van dagdelen waarin ze de kneepjes van het debatteren werd bijgebracht. Ook leerden ze het debatteren overbrengen op anderen. Daarnaast zijn de debattrainers in opleiding uitgebreid voorgelicht over het ongeboren leven, abortus en actuele ontwikkelingen.

Draagvlak vergroten

“Voor de VBOK is dit een erg mooie stap”, vertelt Arthur Alderliesten, directeur van de VBOK. “Het is een nieuwe vorm van vrijwillige inzet voor bewogen mensen uit de VBOK-achterban. Dit werk stelt hen in staat het maatschappelijk draagvlak voor bescherming van het ongeboren leven vergroten. Zo krijgen ongeboren kinderen meer kans op overleven. Met elkaar kunnen we ongeboren kinderen redden.” (KN/VBOK)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.