<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Eeuwige professie bij Udense Birgittinessen

KN Redactie 6 januari 2017
image
Zuster Maria treedt voor haar geloften naar het altaar. (Foto: Katholiek Nieuwsblad/Jan Peeters)

De Waalwijkse Carin Shoolbred heeft vrijdag in de kapel van het Birgittinessenklooster in Uden haar eeuwige geloften afgelegd.

Geassisteerd door verschillende priesters haalde bisschop Gerard de Korte zuster Maria achter in de kapel op bij de deur naar het slot van het contemplatieve klooster. Tijdens een pontificale Eucharistieviering legde de zuster haar eeuwige geloften af, ontving de ring als bruid van Christus en werd zij getooid met de symbolische doornenkroon.

Belang van gebed

In zijn preek benadrukte de Bossche bisschop de grote betekenis van de verschillende biddende kloosters voor zijn bisdom, hoe “kwetsbaar” zij soms ook zijn door hun geringe bezetting. Hij verwees naar de protestantse theoloog Miskotte (1894-1976) die zich in de jaren dertig al zorgen maakte over het toenemend onvermogen van mensen om te bidden.

Stralend

De medezusters volgden de plechtigheden bijna onzichtbaar vanaf het oksaal. Aan het einde van de plechtigheid werd zuster Maria in processie naar de slotdeur gebracht waar zij door de bisschop aan een van geluk stralende Moeder Abdis werd overgedragen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.