<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Egyptische journalist: ‘De terreur komt uit de islam’

KN Redactie 31 maart 2016
image

De terreur komt uit de islam. Dit stelt de islamitische televisiejournalist Omer Adib na de aanslagen in Brussel.

De aanslagen, waarbij 35 mensen omkwamen en driehonderd gewonden vielen, zijn opgeëist door Islamitische Staat. In zijn uitzending ‘Caïro vandaag’ zei Adib op 22 maart dat er geen uitvluchten zijn: “De terroristen zijn moslims. Ze handelen volgens de islam, of wij dat leuk vinden of niet. Jullie haten de waarheid.” Allen zouden roepen dat de terroristen geen moslims zijn. “Nee, jullie liegen, het zijn moslims onder ons.” De uitlatingen van de bekende journalist zijn opmerkelijk omdat negentig procent van de Egyptenaren moslim is en kritiek op Mohammed en zijn aanhangers daar in de regel niet is toegestaan.

Wordt wakker!

Volgens Adib is de islam vol van mensverachtende stromingen: “Wij groeien met deze leren op.” Zij vormen “deel van onze zieke psyche”. De terroristen van Islamitische Staat zijn moslims. “Allen die de Jezidi’s en anderen afslachtten, kinderen en vrouwen verkrachtten, zijn wij, de moslims.” Adib riep zijn luisteraars op dit in te zien in plaats van zichzelf wat wijs te maken. “Wij kunnen niet met onze religie in harmonie leven! …Dat is onze Arabische wereld! Wordt wakker en zie de realiteit onder ogen!” (KN/Kath.net)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.