fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

‘Engelen praten tegen baby’s wanneer ze glimlachen in hun slaap’

KN Redactie 22 juni 2016
image
Aubrey Alvarez rust in de motorhandschoen van haar overleden vader. (Foto: facebookpagina Kim Stone)

De Amerikaanse fotografe Kim Stone plaatste twee weken geleden een aandoenlijke foto van baby Aubrey Alvarez op Facebook, met als bijschrift: “Men zegt dat engelen tegen baby’s praten wanneer ze glimlachen in hun slaap. Misschien is dat wel waar”.

De aandoenlijke foto is inmiddels meer dan zeven miljoen keer bekeken, ruim tachtigduizend keer gedeeld en meer dan 361.000 keer geliket.

‘Echt even bidden’

Aubrey, die zichtbaar op de foto glimlacht, ligt met haar hoofd in de motorhandschoen van haar vader, Hector Daniel Ferrer Alvarez (25), die in april in Florida werd doodgeschoten.

Enkele weken daarna, in mei, werd Aubrey geboren.

Fotografe Kim Stone kwam in contact met het meisje en haar moeder, Kathryn Seable Williams, door de oma van het meisje, van wie Stone de buurvrouw is.

Hoewel Stone vaker dit soort fotoshoots doet, moest ze, naar eigen zeggen, voor deze foto-opdracht “echt even bidden”.

‘Niet perfect’

“De oma had deze sessie geboekt voor haar dochter. De lieve moeder is een emotioneel wrak. Ze wilde de motorhandschoenen van de vader gebruiken; iets waar hij gek op was. Ik maakte deze foto. Het is een goede foto, maar niet perfect. Ik deelde het op social media met toestemming van de moeder en…toen ging het viral”, aldus Stone op haar weblog.

Glimlachen

Kathryn Williams wilde graag een foto van Aubrey met de motorhandschoenen en helm van haar overleden vriend.

Volgens Stone begon het meisje tijdens de fotoshoot te glimlachen op het moment dat haar hoofd in de motorhandschoen van haar overleden vader werd gelegd. “Ik had niet eens tijd het licht in te stellen”, aldus Stone tegen The Huffington Post.

‘Hij zal zijn meisje nooit vasthouden’

Stone deelde de foto op Facebook met het fotobijschrift: “Haar vader hield van zijn motorfiets. Hij droeg altijd beschermende kleding. Hij wilde er zeker van zijn dat hij veilig reed. Hij kon geen risico’s nemen met een klein meisje op komst. Maar hij zal zijn meisje nooit vasthouden. Zijn leven werd een maand voordat ze geboren werd weggenomen door iemand die hij als een vriend beschouwde. Men zegt dat engelen tegen baby’s praten wanneer ze glimlachen in hun slaap. Misschien is dat wel waar.”

De moeder van het meisje heeft laten weten dat ze een screenshot van de foto op Facebook en de reacties eronder bewaart voor haar dochter. (KN/HLN)