fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Eritreeërs in de rij om te biechten

KN Redactie 14 september 2016
image
Verzamelde Eritrese katholieken bij de Amsterdamse Augustinuskerk. (Foto: Musie Sium)

In Nederland woonachtige Eritrese katholieken zijn afgelopen zaterdag in groten getale naar Amsterdam getrokken voor een ontmoeting en de viering van de sacramenten met één van de vier bisschoppen uit hun vaderland.

In de Augustinuskerk was bisschop Fikremariam Hagos (45) hoofdcelebrant van een drukbezochte feestelijke Mis waarbij verschillende sacramenten zijn toegediend. De viering liep behoorlijk vertraging op doordat vele aanwezigen wilden biechten en in een rij hun beurt moesten afwachten.

Vierdaags bezoek

Mgr. Fikremariam is een van de vier katholieke bisschoppen in Eritrea. De viering vormde de afsluiting van een vierdaags bezoek aan Nederland. Daarbij had de bisschop van Segeneyti onder meer een ontmoeting met zijn ambtsbroeder Jos Punt van Haarlem-Amsterdam en andere kerkelijke vertegenwoordigers.

Massaal aanwezig

De Eritrese katholieke gemeenschap was massaal uitgetrokken voor hun landgenoot voor wie sommigen twee tot drie uur reistijd over hadden. Volgens een woordvoerder van de Eritrese gemeenschap maakte de feestelijke bijeenkomst duidelijk dat er grote behoefte bestaat om de eigen Alexandrijnse liturgie te vieren die teruggaat op de apostel Marcus.
Vorig jaar zomer organiseerden Eritrese katholieke jongeren zich in de vereniging ‘Goddelijke redding’.