<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Ernstig tekort aan dominees bij Duitse Lutheranen

KN Redactie 27 september 2016
image
Evangelische dominee. (Foto: Hans Spiegl ccby flickr.com)

De Evangelische Kirche in Duitsland (EKD) kampt met een ernstig tekort aan dominees, meldt het lutherse nieuwsagentschap Idea.

‘Schrikwekkend laag’

Het aantal theologiestudenten is volgens de bond van dominees schrikwekkend laag. Volgens bondsvoorzitter Andreas Kahnt is het aantal theologiestudenten sinds 1982 met 90% teruggelopen van 26.000 tot 2.400.

Celibaat

Dat aantal is bij lange na niet voldoende om de gaten die door pensionering vallen op te vullen.
De ontwikkelingen bij de EKD logenstraffen het vaak gehoorde argument dat het celibaat een van de belangrijkste oorzaken zou zijn van het priestertekort in de katholieke Kerk. De EKD kent geen celibaat voor geestelijken.

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.