fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Filipijnse bisschoppen: ‘Stop de moorden!’

KN Redactie 13 september 2017
image
Een van de vele slachtoffers van Dutertes oorlog tegen drugs. (CNS photo/Romeo Ranoco, Reuters)

De katholieke bisschoppen van de Filipijnen hebben onmiddellijke stopzetting van de moorden op vermeende drugscriminelen geëist.

“Wij walgen van de genadeloosheid waarmee zelfs jongeren geëxecuteerd worden”, aldus de voorzitter van de bisschoppenconferentie. Directe aanleiding is de dood van drie jongeren die de afgelopen vier weken door politiekogels omkwamen. De politie zegt te hebben gehandeld uit noodweer, maar uit de lijkschouwingen blijkt dat de drie opzettelijk zijn gedood.

Geen cijfers

“Zij kunnen niet slechts een statistiek zijn. Door ze te reduceren tot cijfers op een steeds langere lijst betekent hen nog meer onrecht aan te doen dan ze al aangedaan is”, aldus Villegas.

Boos om onverschilligheid

Sinds president Duterte de drugswereld de oorlog heeft verklaard zijn er naar schatting al 13.000 vermeende drugscriminelen vermoord. Daarvoor zouden politiemensen en onafhankelijke burgerwachten verantwoordelijk zijn.
In de verklaring wordt de naam van de president niet genoemd. “Wij zijn niet boos op een enkeling, maar over de onverschilligheid onder ons.” (KN/KNA)


Warning: Use of undefined constant PRODUCTION - assumed 'PRODUCTION' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/229029.cloudwaysapps.com/bjfkbkqnbn/public_html/wp-content/themes/kn/functions/default.php on line 21