fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Film ‘Vuurmaker’ over menselijke vermogens in première

KN Redactie 6 mei 2016
image
De discussie met Michael Denton na de film 'Firemaker' (foto: EvolutionNews)

Voor een enthousiast publiek is in Seattle de première vertoond van Fire-Maker: How Humans Were Designed to Harness Fire and Transform Our Planet.

Bekijk hieronder de trailer van ‘Vuurmaker. Hoe mensen ontworpen zijn om vuur aan te wenden en onze planeet te veranderen’.

Theorie in crisis

De film die vanaf 18 mei verkocht wordt, gaat over het werk en gedachtegoed van bioloog Michael Denton, verbonden aan het Discovery Institute, die in 1985 (dus nog voor de opkomst van Intelligent Design als minderheidsbeweging van dissidente wetenschappers) de grondslag legde voor een kritische herbeschouwing van het darwinisme in Evolution. A Theory in Crisis. Onlangs publiceerde hij met geheel nieuwe argumenten Evolution. A Theory Still in Crisis.

Fitness – geschiktheid

In de publieksdiscussie na de vertoning werd dr. Denton door een scholier gevraagd wat zijn belangstelling voor vuur had opgewekt. Denton antwoordde dat het zijn geloof was in onze unieke geschiktheid als mensen, de uitzonderlijke fijn-afgestemdheid van het menselijke bestaan en de menselijke vermogens (zie hiervoor ook Priviliged Species), dat hem ertoe bracht ook andere mogelijke voorbeelden van fitness, ‘geschiktheid’, onder de loep te nemen. “Hoe meer je naar voorbeelden van fitness in de natuur zoekt”, zei hij, “hoe meer je die vindt.”

Opeenstapeling van bewijs

Denton voegde eraan toe dat hij denkt dat een van de grotere wetenschappelijke ontwikkelingen van de 21ste eeuw is en zal zijn dat er meer en meer belangrijkere ontdekkingen gedaan zullen worden van elementen van fitness in de natuur – een verbazende opeenstapeling van bewijs, tot op micro-niveau, dat aangeeft dat het hier werkelijk een bevoorrechte planeet, een privileged planet is. (KN/EvolutionNews)