fbpx
<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Follow JC Go: Pokémon Go, maar dan katholiek

KN Redactie 25 oktober 2018
image
Enkele beelden uit het spel 'Follow JC Go'.

De paus heeft zijn zegen gegeven aan Follow JC Go, een variant van het populaire smartphonespel Pokémon Go. De bedoeling van het spel is om heiligen te ‘vangen’ door het beantwoorden van enkele vragen, meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

In het spel Follow JC Go (‘Volg Jezus Christus Go’) moet de speler heiligen, zaligen en bijbelse figuren op straat zoeken, waarna hij ze in de app kan ‘vangen’ door enkele vragen over die persoon te beantwoorden.

Daardoor heeft het spel niet alleen amusementswaarde, maar ook godsdienstig-pedagogische waarde, zeggen de ontwerpers. Het spel is ontworpen door de Ramon Pane Foundation, die zich inzet voor de bevordering van nieuwe evangelisatie.

Eten, drinken en bidden

Behalve het vangen van heiligen moet de speler zich ook bekommeren om de fysieke en spirituele gezondheid van zijn spelpersonage. Het moet eten, drinken en bidden om gezond te blijven; dat doet de speler door voorwerpen te zoeken die die behoeften bevredigen.

De denarios, de spelvaluta, kunnen op drie manieren worden verkregen: door daadwerkelijk geld te doneren aan een goed doel en dat geld in virtuele valuta om te zetten, door advertenties te kijken en door denarios in het spel te zoeken.

Wereldjongerendagen

Follow JC Go is ontwikkeld ter gelegenheid van de Wereldjongerendagen die in januari 2019 in Panama plaatsvinden. Voorlopig is het spel alleen nog in het Spaans beschikbaar, maar het is de bedoeling dat het ook in andere talen zal worden uitgebracht.

Monsters vangen

In 2016 bracht The Pokémon Company het spel Pokémon Go uit voor iOS- en Android-smartphones. Daarbij moet de speler Pokémon, virtuele Japanse monsters, in de echte wereld zoeken, waarna hij ze in het spel kan vangen en trainen.

Met meer dan achthonderd miljoen downloads is Pokémon Go een van de meest gedownloade apps ooit.