<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Bedevaart

FOTO’S: de Tour in Lourdes

KN Redactie 27 juli 2018
image
Gele trui-drager Geraint Thomas voor de Rozenkransbasiliek in Lourdes. (Foto: AP)

De negentiende etappe van de Tour de France vertrok vanuit het Zuid-Franse Mariabedevaartsoord Lourdes.

Het leverde mooi beeld op van zusters die genieten van ‘s werelds grootste wielerspektakel, en renners die een kijkje nemen in het heiligdom met de bekende grot. Daar verscheen Maria ooit aan de heilige Bernadette Soubirous.

De Tour speelt zich met enige regelmaat af tegen een uitgesproken katholiek decor. Ook wordt vaak gesuggereerd dat wielrennen bij uitstek een katholieke sport is. Volgens oud-wielercommentator Mart Smeets is de wielersport zelfs “per definitie” katholiek, zoals hij ooit in KN zei.

Beeld van rond het vertrek van de negentiende etappe vanuit Lourdes:

[widgetkit id=”61″]

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.