<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Franciscanen nemen kapucijnenklooster Den Bosch over

KN Redactie 20 mei 2016
image
Screenshot van de website van de minderbroeders franciscanen

De franciscanen gaan in het klooster een communiteit van jongere broeders huisvesten.

Het provinciaal kapittel van de minderbroeders franciscanen in Nederland is donderdag akkoord gegaan met een voorstel van het bestuur om het kapucijnenklooster in Den Bosch over te nemen.

Akkoord

Het plan is dat zich begin 2018 een communiteit van franciscanen in het klooster aan de Van der Does de Willeboissingel vestigt.

Met het provinciaal bestuur van de kapucijnen werd in principe een akkoord bereikt over de aankoop van het klooster, zo meldt het bestuur van de franciscanen vandaag in een persbericht.

Begin dit jaar maakten de kapucijnen bekend dat hun uit 1898 daterende klooster in Den Bosch te koop stond.

Zoektocht

De franciscanen waren op zoek naar een klooster om een nieuwe franciscaanse communiteit in te vestigen. In het persbericht laten ze weten specifiek te hebben gezocht naar een klooster in een middelgrote, goed bereikbare stad met een vruchtbaar kerkelijk leven, de aanwezigheid van studenten/jongeren en de mogelijkheid tot diaconale projecten. Het kapucijnenklooster in Den Bosch voldeed aan die eisen.

Groeiende belangstelling

Volgens het bestuur van de franciscanen sluit de stap om in Den Bosch een nieuwe stichting te beginnen aan bij het toekomstgerichte beleid van de franciscanen.

De aanleiding om een derde gemeenschap toe te voegen aan de ‘dragende communiteiten’ in Amsterdam en Megen, is de groeiende belangstelling om in te treden bij de franciscanen. Vorig jaar legden vier jonge broeders hun tijdelijke geloften af. Binnenkort zullen twee nieuwe kandidaten intreden.

Pater Amantius

In april sprak Katholiek Nieuwsblad met een van de paters kapucijnen die op dit moment nog in het kapucijnenklooster in Den Bosch wonen. Lees hier het hele interview met de 90-jarige pater Amantius. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.