<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Franse bisschoppen vasten voor misbruikslachtoffers

KN Redactie 7 november 2016
image
Foto: George CG ccby flickr.com

De Franse bisschoppen hebben maandag in Lourdes een dag van gebed en vasten gehouden voor de slachtoffers van seksueel misbruik door clerici.

‘Schandalige misdaden’

In een preek riep bisschop Luc Crepy zijn ambtsbroeders op hun deel bij te dragen aan “de strijd tegen deze schandalige misdaden die de kleinen schenden”. De bisschop geeft leiding aan een commissie die seksueel misbruik in de Kerk moet bestrijden.

Oproep paus

De Franse bisschoppen, in Lourdes bijeen voor hun halfjaarlijkse vergadering, gaven met hun dag van gebed en vasten gevolg aan een oproep van paus Franciscus.

Beschuldigingen

Verschillende kerkelijke functionarissen zijn de afgelopen maanden beschuldigd van het verzwijgen van seksueel misbruik.

Vrijgesproken

In augustus werd kardinaal Barbarin vrijgesproken van beschuldigingen een priester de hand boven het hoofd te hebben gehouden die een minderjarige had verkracht.

Steun paus

Toen in het voorjaar via de publieke opinie druk op Barbarin werd uitgeoefend om af te treden nam paus Franciscus het voor hem op door hem aan te moedigen dat niet te doen. (KN)

Een traditie van eeuwen tegenover de waan van de dag

In een wereld waarin alles voortdurend verandert en onder druk staat, is katholieke kwaliteitsjournalistiek een uniek en kostbaar goed. Op KN.nl heeft u altijd toegang tot het laatste nieuws uit kerk en samenleving, en vindt u uitgebreide reportages en verhelderende analyses van onze gespecialiseerde redacteuren.

Voor maar € 1,40 per week leest u altijd als eerste al het moois dat KN.nl te bieden heeft, heeft u online onbeperkt toegang tot al onze artikelen én steunt u het voortbestaan van de laatste katholieke krant van Nederland.

Dus geef om katholieke kwaliteitsjournalistiek en word lid van KN Online.